středa 5. června 2013

Dioptrické brýle- ano či ne?

Dobrý večer všem,

 v dnešním postu bych se chtěla zaměřit na dioptrické brýle. Jelikož se mi zdá, že éra kontaktních čoček pomalu, ale jistě končí a mohou za to šikovní tvůrci brýlí, kteří to konečně pochopili, že nechceme vypadat všichni stejně a také, že ty jednoduché, nevýrazné, nic neříkající brýle fakt nikoho nenadchnou.
Já se nebudu tajit, že jsem velký milovník brýlí a to obzvlášť těch vintage, ale měla jsem před pár lety období, kdy jsem se za nošení brýlí styděla (ale kdo by se divil, ty brýle byly opravdu hrozné a nemohli slušet nikomu :-D) a zkoušela jsem nosit kontaktní čočky. Jenže hned po prvních sekundách, co jsem je měla v oku, jsem věděla, že to nebude to pravé. Vím, nemá se soudit podle prvního dojmu, ale můj dojem se mi hned potvrdil po několika dnech nošení, kdy mě oči stále pálily a viděla jsem rozostřeně. Nemám sice bůhvíjak vysoké dioptrie, ale měla jsem s tím problém. Je to asi na každém z nás. Každý snese něco jiného a něco jiného se mu líbí. U mě to však na plné čáře vyhrály brýle a z mé vady se snažím udělat přednost, protože některé dioptrické brýle jsou opravdové skvosty a pokud si vyberete správně, tak Vám mohou jen pomoci a podtrhnout tak krásu vašeho obličeje :-) a to ani neříkám, jak nebezpečně sexy některé z nich jsou :-P.

A zrovna dnes jsem byla asi po třech letech u očaře a skoro jsem se s ním dohádala, když jsem mu tvrdila, že o tu čtvrt dioptrii mi to fakt musí zvýšit, že opravdu vidím lépe :-D. Nakonec se nechal odměkčit a já jsem  jela spokojeně s předpisem do Grandoptical v Olympii Olomouc a to jen kvůli mému taťkovi, který tam jel kvůli jejich akci 1+1 zdarma. Nepředpokládala jsem, že si tam nějaké vyberu, protože jsem měla již jedny vybrané od Prady a nechtěla jsem jiné. Jaké pak bylo moje překvapení, když jsem si nakonec vybrala hned dvoje a využila tak ještě jejich akce a to moc výhodně, protože dohromady by oboje stály (i se sklíčky) okolo 20 000,- Kč. A teď už se moc těším, až mi je pošlou. Jedny jsou od značky Giorgio Armani a ty druhé Vogue. Bohužel jsem je na netu zatím nikde nenašla, tak budu muset počkat a pak Vám je hned nafotím. Zatím přikládám inspirativní fotky brýlí, které se mi moc líbí :-)´.


Opravdu jedinečné a skvostné brýle od Alexandra McQueena
Zajímavé černé brýle od Christiana Diora

Sexy kočičí nádhery od Gantu
Nic nepokazí a neomrzí- Dolce & Gabana
Klasiky od Ray Ban
Zvířecí divočina od YSL

Všechny tyto brýle můžete najít na stránce

A jak jste na tom Vy? Raději kontaktní čočky nebo brýle? A jaké brýle se Vám líbí :-)?
 Budu ráda za jakýkoliv komentář :-)).

Mějte se pěkně :-)

PS: Pokud také potřebujete dioptrické brýle, neváhejte a zkuste zajet do Grandoptical a využít jejich super nabídku. Mě se moc vyplatila :-))

7 komentářů:

  1. U mě zatím vedou kontaktní čočky, protože si myslím, že mi brýle nesluší :(.. Ale možná to bylo jen špatným výběrem... Každopádně už se moc těším na ty tvoje:*

    G.

    OdpovědětVymazat
  2. Je pravda, že u tebe jsem si zvykla už na ty kontaktní čočky a ty ti moc sluší, je to prostě velmi subjektivní... Ale možná se ti jendou nějaké zalíbí, třeba ty kočičí bych na tobě moc ráda viděla :-P. A díky za komentář :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, ty kočičí jsou božské, ale ne každému sluší. Například já v nich vypadám jako idiot :D Už se těším až tě v nich uvidím, tobě musí brýle moc slušet :*

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou:-) a prosímtě!! Chtěla bych to vidět, beztak mi kecáš, vždyť tobě sluší vždycky všechno :-*!!

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi prekný príspevok :). Ja mám oboje aj brýle aj čočky a záleží kam idem a čo mám na sebe. Pred pol rokom som si kúpila nové brýle od Ralpha Lorena a som z nich nadšená. Predtým som dávala prednosť viač čočkám. Teraz nemám problém v nich vyraziť hoci aj na párty :)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc :-) a věřím, Loren dělá krásné brýle, musí ti moc slušet :-))

    OdpovědětVymazat
  7. No, já jsem dříve byla hrozně proti dioptrickým brýlím, ale nakonec jsem si řekla "proč ne" a prostě jsem si je šla koupit. Vždy jsem si totiž myslela, že je elegantnější nosit čočky, ale pokud si vyberete správné brýle , tak uděláte jen dobře :-)

    OdpovědětVymazat