středa 9. října 2013

Autumn is here

Zdravím vás :-),

 podzim už přebral vládu nad počasím a slunečné dny se střídají s deštivými, chladnými a sychravými náladami přírody. Pro někoho nejneoblíbenější období v roce, pro mě to nejkrásnější. Kde něco končí, něco krásného a nového začíná. Nejkrásnější však ale je, jak sama příroda tohle období povyšuje nad ostatní a dává mu plno nádherných barev, se kterými se listy loučí s větvemi, poslední květiny uvadají a v mechu na paloučku vykukují hříbky. 
Je to ideální období na pouštění draků. sbírání kaštanů a toulání se po lese. Stačí jen na chvíli zavřít oči, nadechnout se a podzimní nálada zasáhne i vás.


Zároveň je podzim i časem nošení teplých svetříků, šálek, rukavic a čepic a to všechno v nádherných podzimních barvách jako jsou všechny odstíny hnědé, vínová, oranžová, žlutá, které vás zahřejí jak na těle, tak i na duši. 

Podzim jsou prostě kouzelné tři měsíce s nádechem pražených kaštanů, houbové polévky, opadaného listí, šípkového čaje, vypálené slivovice,jablečných koláčů, spálené čarodějnice a magického halloweenu. Každý si v něm něco najde a s prvním podzimním vánkem přichází i podzimní melancholie.


Krásný říjen :-))

Žádné komentáře:

Okomentovat